La seu de la SGAE a Madrid en una imatge d'arxiu
Imatge de la seu de la SGAE
Madrid

El Suprem considera que dir "cova de lladres" a la SGAE és llibertat d'expressió

El Tribunal Suprem ha estimat el recurs que va posar la Confederació Nacional del Treball (CNT) contra la SGAE i considera que preval la "llibertat d'expressió" del sindicat sobre el "dret moral" de l'entitat de gestió per les paraules d'un article en què la CNT acusava la Societat General d'Autors i Editors de "robar" i de ser una "cova de lladres".

RedaccióActualitzat
La SGAE va posar una demanda contra la CNT per l'article "Per la desaparició de la SGAE, a les trinxeres", publicat el 18 de juliol del 2007 en la seva pàgina web on es criticava amb duresa la Societat General d'Autors. La demanda, però, ja va ser desestimada en primera instància el gener de 2009 ja que considerava que el jutge havia de primar la llibertat d'expressió. Tot i això, l'Audiència Provincial de Madrid va acceptar, parcialment, a l'abril del 2010 el recurs d'apel·lació de l'entitat que declarava que l'article havia vulnerat el seu "dret a l'honor".

Ara la sentència de l'Alt Tribunal estima el recurs de la CNT i fa prevaler la llibertat d'expressió "en un estat democràtic de dret". A més, té en consideració les "circumstàncies" d'"elevat interès públic" al voltant de l'entitat, que mostra el conflicte entre els detractors i partidaris del cobrament de retribucions econòmiques per part de la SGAE.
Anar al contingut