muntaner
Imatge de la casa en litigi a la part alta de Barcelona
Barcelona

El Suprem confirma que la mansió i les obres d'art llegades per Julio Muñoz Ramonet són de l'Ajuntament de Barcelona

Després de 18 anys de litigi entre el consistori i els familiars, el Tribunal Suprem ha donat l'última paraula sobre la casa i les obres d'art que l'empresari Julio Muñoz Ramonet va llegar a l'Ajuntament de Barcelona. En una sentència coneguda aquest dimecres, el Suprem reconeix la propietat del consistori i no de les filles, que les reclamaven.

RedaccióActualitzat
El Tribunal Suprem confirma que l'Aajuntament de Barcelona és el propietari del valuós llegat patrimonial de l'empresari Julio Muñoz Ramonet. La sentència de l'alt tribunal tanca dos decennis de litigis entre el consistori i les quatre filles de l'empresari, que reclamaven aquesta herència.

El Tribunal Suprem confirma la sentència que en el mateix sentit va dictar el 2009 l'Audiència de Barcelona. Tot i que Muñoz Ramonet en el seu testament va donar el seu patrimoni al consistori barceloní a traves d'una fundació, creada en el seu nom, les seves quatre filles sempre s'hi han oposat. Dos palauets als carrers Avenir i Muntaner de Barcelona, al barri de Galvany- Sant Gervasi, amb més de 400 pintures, componen aquest llegat, que inclou quadres d'artistes tan reconeguts com Goya, El Greco, Zurbarán, Monet o Rembrandt.

Muñoz Ramonet es va enriquir als anys 40 amb l'estraperlo, va aixecar un important imperi tèxtil i va ser l'amo de mítics magatzems de Barcelona com El Siglo i El Águila. Les quatre filles al·legaven que el testament no era vàlid perquè estava escrit en alemany i Muñoz no coneixia aquest idioma.


Anar al contingut