Madrid

El Suprem confirma que els jutges no es poden acollir a l'objecció de consciència en els casaments homosexuals

El Tribunal Suprem ha confirmat que els jutges tenen l'obligació de celebrar casaments entre homosexuals i que no poden acollir-se a l'objecció de consciència per abstenir-se de fer-ho. D'aquesta manera, l'alt tribunal s'ha pronunciat en la mateixa línia que ja ho va fer el Consell General del Poder Judicial arran de les al·legacions d'un jutge de Sagunt, al País Valencià. El jutge, responsable del Registre Civil de la població, es volia abstenir de tramitar els expedients de matrimonis entre persones del mateix sexe al·legant les seves creences catòliques.

Actualitzat
El Tribunal Suprem recorda que la Constitució estableix de manera rotunda que els membres de la carrera judicial estan sotmesos a la llei en la totalitat del seu contingut i que, per tant, estan obligats a celebrar matrimonis homosexuals.

El Suprem considera que en el cas del jutge de Sagunt la seva funció "té un caràcter tècnic, absolutament desvinculada de tota pràctica religosa", i sosté que "el caràcter distintiu de la posició dels jutges és la submissió única a la legalitat".
Anar al contingut