El jutge Santiago Vidal
El jutge Santiago Vidal
Madrid

El Suprem confirma la suspensió al jutge Santiago Vidal

Amb 21 vots a favor i 11 en contra, la sala contenciosa administrativa rebutja el recurs del jutge contra la suspensió de tres anys que li va imposar el CGPJ

Actualitzat

Amb 21 vots a favor i 11 en contra, el Tribunal Suprem ha decidit mantenir la sanció al magistrat Santiago Vidal. La sala contenciosa administrativa de l'alt tribunal ha rebutjat el recurs que va presentar el jutge contra la suspensió de tres anys que li va imposar el Consell General del Poder Judicial per participar en la redacció d'una constitució catalana.

Els magistrats confirmen la validesa de la suspensió contra el jutge, actualment senador per Esquerra Republicana, per una "falta molt greu" consistent en una "ignorància inexcusable en el compliment dels deures judicials". El resultat de la votació posa de manifest la divisió en el tribunal. De fet, els 11 magistrats que han quedat en minoria han anunciat la seva voluntat de presentar vots particulars perquè consideren que s'havia d'estimar el recurs de Vidal.

En una entrevista aquest diumenge al programa "El suplement", de Catalunya Ràdio, Vidal confiava que el Suprem anul·lés la sanció i ell pogués tornar a exercir de jutge, després d'estar un any i mig apartat dels tribunals.

Vidal hi presentarà recurs: "Ha estat una gran decepció"

El jutge Vidal s'ha mostrat molt decebut amb la resolució del Suprem:

"Per mi ha estat una gran decepció aquesta noticia. Sincerament, com a jurista estic absolutament convençut que no hi ha arguments legals perquè aquesta sanció es mantingui i ratifiqui." 

Vidal ha anunciat que recorrerà contra la decisió al Tribunal Constitucional, tot i que ha admès que té "molt poques esperances de guanyar-lo". En qualsevol cas, serà el pas previ a portar el seu cas al Tribunal Europeu de Drets Humans

Per Vidal, tot plegat demostra "l'absoluta manda de separació de poders" a l'estat espanyol.

Suports a Vidal

Diverses personalitats catalanes han fet costat al jutge. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha ironitzat amb aquest revés judicial: "Una altra ració de diàleg". 

 

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha carregat contra "l'enèsima mostra d'intolerància de l'Estat".

 

Els missatges d'ànim també han vingut de part del vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, que ha piulat amb una de les etiquetes de suport al jutge.

 

 

Les entitats sobiranistes també han donat suport a Vidal i han advertit que decisions com aquesta no aturaran el procés independentista. 

 

Anar al contingut