Ausàs, en la seva època de conseller de la Generalitat. (Foto: ACN)
Ausàs, en la seva època de conseller de la Generalitat. (Foto: ACN)

El Suprem confirma la presó per a Jordi Ausàs

El Suprem condemna a quatre anys de presó l'exconseller d'Esquerra Republicana, Jordi Ausàs, pels delictes de contraban de tabac i de pertinença a grup criminal. Ausàs també haurà de pagar una multa de 195.000 euros.

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de quatre anys de presó i multa de 195 mil euros per a l'exconseller de Governació, Jordi Ausàs pels delictes de contraban de tabac des d'Andorra i pertinença a grup criminal. El màxim tribunal ha desestimat el seu recurs i afirma que l'exalcalde de la Seu i destacat dirigent d'Esquerra Republicana tenia un paper de "particular rellevància" dins del grup de contraban. La pena implicaria el seu ingrés a presó.

La sentència assegura que és evident que l'exconseller, tenia assignat un paper d'especial rellevància dins el grup i era l'encarregat de donar sortida al tabac en el mercat interior. La sentència a més diu que pel volum de tabac que es va trobar al garatge de casa seva se'n deriva una dedicació regular a l'activitat il·legal.

El Suprem dona per provat que l'exconseller va anar 22 vegades al garatge on guardaven el tabac il·legal que es va confiscar i que tenia un valor de 15 mil euros, a banda dels prop de 30 mil euros, en efectiu, que li van trobar a casa seva.

 

Anar al contingut