El president de l'associació Al Hilal de Salt, Mohamed Attaouil
El reportatge assegurava que els dos homes es trobaven entre els imams més radicals del país (ACN)
Salt

El Suprem condemna Telemadrid a indemnitzar l'imam de Salt per haver-lo vinculat amb el terrorisme islamista

La sentència considera que es va atemptar contra el seu honor i el de Mohamed Attaouil, president de l'associació Al-Hilal

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha condemnat la televisió autonòmica Telemadrid a indemnitzar amb 20.000 euros Rachid Menda, l'imam de Salt, i Mohamed Attaouil, president de l'associació Al-Hilal, pel fet d'haver-los vinculat amb el terrorisme islamista en el reportatge emès "Los doce imanes de la yihad".

El Suprem desestima d'aquesta manera el recurs presentat per Telemadrid contra la resolució del Jutjat de Primera Instància i l'Audiència de Girona, que consideraven que la televisió havia atemptat contra l'honor de les dues persones.

El reportatge, emès l'octubre del 2010, assegurava que els dos homes es trobaven entre els imams més radicals del país i els etiquetava de persones "extremistes" i "perilloses", amb sentiments "antioccidentals" i "d'odi contra Espanya". El programa alterna la narració amb imatges d'atemptats terroristes que vinculen els dos homes amb aquest tipus d'actes.

La sentència del Suprem considera que "la indiscutible intensitat i preponderància de la llibertat d'informació cedeix davant l'absència de veracitat contrastada de la notícia i la gravetat de les pròpies informacions que es difonen" i que, per tant, en aquest cas no pot prevaler la llibertat d'informació.

Anar al contingut