El Suprem considera que el retard de la Generalitat perjudica de manera "irreparable" els nens.
El Suprem considera que el retard de la Generalitat perjudica de manera "irreparable" els nens.
Barcelona

El Suprem avisa la Generalitat que no pot retardar l'aplicació del castellà com a llengua vehicular

L'alt tribunal ha desestimat el recurs del govern català, que va desestimar aplicar les mesures cautelars imposades pel TSJC fins que no hi hagués una sentència ferma. El Suprem exigeix a la Generalitat que faci tot allò necessari perquè el castellà sigui llengua vehicular si un alumne ho demana.

RedaccióActualitzat

Nou revés a la immersió lingüística. El Tribunal Suprem està d'acord amb les mesures cautelars imposades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i desestima el recurs del govern català. A més, insta la Generalitat a adoptar les mesures que siguin necessàries perquè el castellà, al costat del català, també sigui llengua vehicular a l'ensenyament si un alumne ho demana.

El Departament d'Ensenyament va al·legar que no aplicaria aquestes mesures fins que hi hagués una sentència ferma. El Suprem considera que aquesta espera perjudica de manera "irreparable" els nens i per això exigeix que s'adoptin immediatament les mesures que calgui perquè tinguin ensenyament bilingüe.

Les mesures cautelars que ara avala el Suprem les va dictar la secció cinquena del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la mateixa que aquest mes de gener ha ordenat que 5 escoles facin un 25% de les classes en castellà als grups on ho ha demanat alguna família.

Anar al contingut