Madrid

El Suprem avala la sentència del TSJC sobre el 25% de castellà a les escoles

Respon així tant a una família -que considerava insuficient aquest percentatge- com a Ensenyament, que vol conservar l'actual model d'immersió

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem considera raonable fixar en un 25% l'ús del castellà a les escoles de Catalunya. L'alt tribunal avala la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i rebutja el recurs que havia presentat la Generalitat, que considerava que era el Departament d'Ensenyament el responsable de fixar les hores. Els magistrats també rebutgen els recursos de dos pares d'alumnes que sol·licitaven que l'ús del castellà a les escoles fos de 50%.

Pels magistrats del Suprem, és proporcional dedicar el 25% de les hores lectives al castellà, i això inclou no només una assignatura de llengua castellana sinó també àrees o assignatures troncals. Considera que les hores de castellà han de ser per a tot el grup classe, perquè l'atenció individualitzada a l'alumne seria discriminatòria.

El Suprem, per tant, dóna ple suport a la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la considera raonable, ajustada a la consecució de l'efectivitat de l'ensenyament del castellà, derivada del seu caràcter vehicular.

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut