Un socorrista vigilant la sorra de la platja Gran del municipi, on l'Ajuntament ha prohibit fer nudisme (ACN)
Un socorrista vigilant la sorra de la platja Gran del municipi, on l'Ajuntament ha prohibit fer nudisme (ACN)
Castell-Platja d'Aro

El Suprem avala la prohibició de fer nudisme a Castell-Platja d'Aro

L'Ajuntament preveu sancions d'entre 150 i 750 euros si un banyista va despullat

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha avalat que no es pugui fer nudisme a les platges de Castell-Platja d'Aro, al Baix Empordà. Per tant, l'Ajuntament té dret a prohibir aquesta pràctica a les platges de la població i, si algú es despulla, es pot considerar una infracció greu. Així ho determina la sentència, que rebutja un recurs que va presentar el Club Català de Naturisme contra l'ordenança municipal.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja va considerar legal la prohibició el febrer del 2013, i ara el Suprem ho confirma. Exposa que el fet d'estar despullat en una platja pública no té res a veure amb la defensa d'un dret fonamental com és la llibertat ideològica. Això ho havien argumentat des del Club Català de Naturisme. La sentència també rebutja que la prohibició es pugui considerar discriminatòria i que suposi fer un pas enrere en el temps i retornar als anys en què es considerava un escàndol públic.

L'ordenança justifica la prohibició del nudisme, entre d'altres raons, per no afectar la convivència de tota la gent que va a les platges. Tot just aquest mes, l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha aprovat l'actualització de les ordenances de civisme. Preveuen per a qui vagi despullat sancions de 150 a 300 euros, i de fins a 750 euros si persisteix.

Anar al contingut