Madrid

El Suprem absol un avi que va abusar del seu nét perquè el delicte ja ha prescrit

El Tribunal Suprem ha absolt un home condemnat a nou anys de presó per haver abusat del seu nét, ja que considera que el delicte ha prescrit. L'Audiència Provincial de Barcelona va declarar provat que l'acusat era autor d'un delicte continuat d'abusos sexuals i li va prohibir també acostar-se al seu nét. Els abusos s'haurien produït des del 1993, quan el nen tenia onze anys, fins que en va fer catorze. La denúncia es va posar el 2006 i el Tribunal Suprem creu que han passat els deu anys de prescripció ja que, segons el tribunal, no es pot considerar que els fets es repetissin després del 1996.

Actualitzat
El Suprem ha estimat el recurs presentat per l'avi contra la sentència dictada per l'Audiència Provincial de Barcelona. Aquesta tribunal el va condemnar per haver abusat del seu nét des de 1993 en el seu habitatge i en el domicili del menor, en una ocasió quan va anar a cuidar-lo perquè estava malalt.

La mare de la víctima va denunciar els fets el 2006 i l'Audiència va prohibir l'avi acostar-se al seu nét. L'acusació assegura que els abusos van parar a finals de 1997, però el Tribunal Suprem considera que no hi ha proves que s'allarguessin més enllà de 1996. Com que la denúncia es va presentar a mitjans del mes de desembre de 2006, l'alt tribunal conclou que els fets ja han prescrit perquè van passar deu anys entre els abusos i la denúncia.
Anar al contingut