Barcelona

El suposat assassí de Tolosa pertanyia al mateix grup condemnat per haver planejat un atemptat al metro de Barcelona

El professor de l'Institut d'Estudis Polítics de París, i un dels investigadors més reconeguts en terrorisme internacional, Jean-Pierre Filliu, ha dit a Catalunya Informació que el sospitós del tiroteig de Tolosa de Llenguadoc en què van morir quatre persones pertanyia al mateix grup que les 11 persones que van ser condemnades el 2009 per haver planejat un atemptat al metro de Barcelona l'agost del 2008.

RedaccióActualitzat
Segons Filliu, el suposat autor de la matança de Tolosa estava en un procés de desocialització profund i va viatjar fa pocs mesos a l'Afganistan i al Pakistan "a combatre amb talibans pakistanesos del TTP". El Tehrik-e taliban del Pakistan, TTP, és el moviment de talibans del Pakistan que estan orgànicament vinculats a Al-Qaeda. El professor ha recordat que aquest moviment van planejar atemptar a Barcelona i van enviar un terrorista a Times Square de Nova York, un atemptat que va resultar fallit.

Filliu insisteix que aquests criminals actuen com llops solitaris, no tenen vincles amb la societat on s'estableixen i per tant només es representen a ells mateixos.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut