El Congrés debatrà els pressupostos del 2017 a partir de demà, dilluns
Madrid

El suport de Nova Canàries assegura l'aprovació dels pressupostos al Congrés

Els pressupostos compten amb el vot garantit dels diputats del PP, Ciutadans, Coalició Canària, UPN, Fòrum Astúries i Nova Canàries

RedaccióActualitzat

El govern de Mariano Rajoy presenta demà al Congrés els pressupostos per a l'any 2017. El ple debatrà i votarà fins a dimecres les gairebé 5.300 esmenes parcials que s'hi han presentat. Unes esmenes que ja han estat rebutjades a la Comissió de Pressupostos.

En aquesta ocasió, l'executiu del Partit Popular compta amb l'aprovació gairebé assegurada dels comptes anuals gràcies al vot favorable dels diputats del PP, Ciutadans, PNB, Coalició Canària, UPN, Fòrum Astúries i Nova Canàries. Sumen un total de 176 vots que garanteixen que els pressupostos tirin endavant.

L'executiva nacional de Nova Canàries ha acordat per unanimitat que l'únic diputat de la formació doni un vot favorable als pressupostos després de l'acord assolit amb el govern popular.

Gràcies a aquest acord, els residents a les Canàries tindran un descompte del 75 per cent en bitllets d'avió i vaixell entre illes i una bonificació del 100 per cent del transport de mercaderies entre les illes i la Península. A més, aconsegueixen millores en l'estatut d'autonomia de les Canàries i en el règim fiscal canari.

Anar al contingut