Madrid

El sumari del cas del 3% revela reunions de l'extresorer de CDC amb empresaris

La documentació que la Guàrdia Civil es va endur de la seu de Convergència l'octubre del 2015 ha permès treure a la llum el funcionament de l'anomenat cas del 3%

RedaccióActualitzat

S'ha fet públic parcialment el sumari del 3% de presumpte finançament irregular de Convergència Democràtica. TV3 hi ha tingut accés, i revela reunions del tresorer del partit amb diversos empresaris. La Guàrdia Civil mostra documents que fins ara no s'havien fet públics i el jutge tindria ara algunes proves més relacionades amb el finançament del partit.

La documentació que la Guàrdia Civil es va endur de la seu de Convergència a l'octubre del 2015 ha permès treure a la llum el funcionament de l'anomenat cas del 3%, és a dir, el presumpte finançament il·legal del partit a través de la concessió d'obra pública. Els agents anomenen l'antic tresorer Andreu Viloca com "l'aconseguidor".

De Viloca suposadament era aquest document reconstruït tall a tall, que publica el diari "El País", després que el van recuperar d'una trituradora. S'hi veu com Viloca anotava detalladament quines empreses accedien a l'obra pública, per quins imports, i què donaven després a la fundació del partit.

 

La Guàrdia Civil ha aconseguit relacionar adjudicacions i donacions en sis ocasions. Els investigadors seqüencien tot el procés d'adjudicació d'obres, com, per exemple, el CAP de Prats de Lluçanès o la neteja viària d'Olot, amb tots els contactes entre empresaris i Andreu Viloca.

Un altre document és aquest manuscrit en una targeta de visita d'un dels empresaris, on es lamenta d'haver perdut algun concurs i subtilment aspira a tenir més sort en noves adjudicacions i demana una cita posterior amb Viloca:

 

Tota aquesta documentació és la que va servir al fiscal per demanar la detenció de 12 persones, entre empresaris i membres del partit, com el mateix Viloca o el seu antecessor, Daniel Osácar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut