L'aigua arriba als peus d'una casa a la localitat de Sérignan (@OCdiovisuel)
L'aigua arriba als peus d'una casa a la localitat de Sérignan (@OCdiovisuel)
Montpeller

El sud-est de França, en alerta per temporal de pluja

En alguns punts ja s'han recollit 200 litres per metre quadrat i s'ha ordenat que les escoles no obrin aquest divendres per evitar els desplaçaments

Actualitzat

Mentre a Catalunya encara cueja el temporal que ha deixat una víctima mortal i registres històrics al Maresme, a França s'ha decretat l'alerta al sud-est del país per la pluja i el vent. En alguns punts del departament de l'Hérault ja s'han recollit 200 litres per metre quadrat i s'espera que puguin caure quantitats similars durant les pròximes hores, sobretot de matinada i a primera hora del matí.

L'alerta vermella és vigent fins aquest divendres a la tarda en aquest departament on hi ha ciutats com Montpeller i Besiers. I arriba al nivell taronja a quatre departaments del voltant. Es demana molta precaució a la ciutadania, tenint en compte que hi ha fort onatge i que creixeran els rius i el nivell del mar.

Nombrosos missatges a les xarxes socials permeten copsar els efectes del temporal.

 

 

Com a mesura de precaució, i seguint la recomanació d'evitar els desplaçaments, les autoritats franceses han ordenat que tots els centres educatius de l'Hérault estiguin tancats aquest divendres.

.

Anar al contingut