El rei, la reina, les seves filles i la reina Sofia, a Palma durant la Setmana Santa (Reuters)
El rei, la reina, les seves filles i la reina Sofia, a Palma durant la Setmana Santa (Reuters)
Madrid

El sou de la família reial pujarà un 1%, igual que el dels funcionaris

Felip VI aplicarà als representants reials i al personal de La Zarzuela la mateixa pujada establerta per als treballadors de l'Estat

RedaccióActualitzat

Els salaris de la família reial i del personal de La Zarzuela pujaran un 1%. Felip VI ha decidit aplicar-los la mateixa pujada establerta per als funcionaris i alts càrrecs de l'Estat.

Amb aquest increment, el salari del rei aquest 2016 serà de 236.544 euros bruts; el de la reina Letícia, de 130.092; el del rei Joan Carles, de 189.228, i el de la reina Sofia, 106.452.

La Casa del Rei ha desgranat al seu web com es repartiran els 7.775.040 euros consignats als pressupostos generals de l'Estat per a la institució. És la mateixa xifra que els dos últims exercicis, després de quatre anys de retallades.

Els regals rebuts

La Casa del Rei ha publicat la llista dels 326 regals que la família de Felip VI va rebre durant el 2015. Hi ha corbates, plats, botons de puny, estilogràfiques i peluixos, entre d'altres.

Un dels obsequis per al rei, destinatari de gairebé la meitat dels presents, va ser la sèrie "Joc de trons", que li va fer arribar el líder de Podem, Pablo Iglesias.

La normativa aprovada el 2014 prohibeix a la família reial acceptar regals que, pel seu "elevat valor econòmic, finalitat o interès comercial o publicitari" puguin "comprometre la dignitat" de les seves funcions.

 

 

Anar al contingut