Exteriors del mòdul VII d'Estremera, on estan ingressats els exconsellers Forn, Junqueras i Romeva (ACN)
Exteriors del mòdul VII d'Estremera, on estan ingressats els exconsellers Forn, Junqueras i Romeva (ACN)

El sospitós de gravar el vídeo de Junqueras, Romeva i Forn es fuga en un permís

És un pres de confiança del mòdul de respecte, condemnat per robatoris sense violència

RedaccióActualitzat

L'home sospitós d'haver gravar les imatges d'Oriol Junqueras, Raül Romeva i Joaquim Forn no hauria tornat a la presó després del seu permís penitenciari.

L'intern, que compartia el mateix mòdul de respecte que els polítics, era un home de confiança de la direcció del centre penitenciari. La investigació, que està oberta, haurà de determinar també com s'han enregistrat les imatges.

Segons ha avançat "El Periódico" i ha pogut confirmar TV3, el pres estava de permís fins al diumenge 3 de juny, però no va tornar a la presó d'Estremera. Curiosament, l'home complia condemna fins l'endemà, el 4 de juny, dos dies abans de la difusió del vídeo.

En un document que publica el diari es veu com l'home compartia torn de cuina amb Junqueras i Forn, en l'entorn on es van gravar les imatges difoses primer pel diari "Ara" i després per la Sexta.

Es tracta d'un pres de confiança del mòdul de respecte condemnat per robatoris sense violència.

La gravació s'hauria fet amb un rellotge espia.

Denúncia dels presos

L'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu van den Eynde, va confirmar dissabte que ha presentat denúncia davant el jutjat d'Arganda del Rey contra l'intern que va gravar el vídeo dins de la presó d'Estremera:


Andreu Van den Eynde va enviar dimecres un fax al director del centre penitenciari demanant que s'iniciés una investigació amb l'objectiu de "protegir" els seus clients i evitar que es tornés a produir una situació semblant. Per l'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, algú ha fet "negoci" amb les imatges.

"Si hagués d'apostar, diria que ha estat un emprenedor, no crec que sigui una cosa induïda, crec que algú ha vist una oportunitat de negoci."

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàOriol JunquerasJoaquim FornRaül Romeva
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut