Barcelona

El sorteig de Nadal deixa una pluja d'històries d'alegria en temps de crisi

Les xifres d'aquest sorteig de Nadal han deixat estampes curioses i històries personals punyents: una treballadora de la neteja premiada per partida doble, un exalcalde condemnat per corrupció que ha tingut sort a la rifa, clientes d'una perruqueria que sortien amb els cabells molls en assabentar-se de la notícia o uns socis de la penya barcelonista de Salamanca que invertiran els diners per veure els seus ídols al Camp Nou.

Actualitzat
Premiada per partida doble

El cas de l'Encarna Díaz, treballadora de la neteja d'"El Periódico", pot il·lusionar els més incrèduls amb sortejos i rifes com els de Nadal. La dona ha estat premiada per partida doble: tenia dos dècims d'un quart premi, el 29013, i dos més del tercer: el 10104. La seva filla, amb una trucada telefònica, li comunicava la bona nova i, una estona després, la segona alegria. En total a l'Encarna Díaz li ha tocat un pessic de 140.000 euros. La dona explicava als periodistes que la vigília del sorteig ja intuïa que tindria sort, o almenys volia creure-s'ho. El seu fill es lamentava que aquest Nadal no podrien comprar regals i ella el tranquil·litzava: "No pateixis, que demà em tocarà la loteria". I així ha estat.

Un sorteig "viatger"

La grossa i altres números de la sort d'aquesta rifa de Nadal han estat viatgers. El 78294 ha deixat una pluja de milions entre un grup d'empleats de l'agència de viatges Marsans que treballaven al costat de l'administració que ha repartit la grossa. Una de les premiades, Marta Holgado, s'ha alegrat d'haver passat de ser "vuit-centseuristes" a tenir un bon pessic de milions. Una companya, la Beatriz, ironitzava: "El meu xicot no es vol casar amb mi perquè és anticasaments, però potser si l'hi pregunto ara que sóc milionària...". Les noies potser van pensar que comprar la loteria a l'administració El Trébol els portaria bona sort.

A més de treballadors que venien viatges, el sorteig de Nadal també ha repartit sort a un grup de nens de l'escola de Sant Joan de Vilatorrada i les seves famílies. Havien venut participacions per aconseguir diners per a un viatge de final de curs. Els plans inicials eren anar a Port Aventura, però alguns dels infants expliquen que, ara que els ha tocat la loteria, aspiren a un viatge més llarg on, a més d'anar a Port Aventura, puguin descobrir alguna altra destinació.

A més de l'escola, a Sant Joan de Vilatorrada també s'han repartit altres dècims entre entitats com la del club de bàsquet de la ciutat. Un dels nois que hi juguen explicava que el seu germà l'havia despertat aquest matí per donar-li la notícia. El premi que ha portat l'alegria a Sant Joan de Vilatorrada, el tercer, l'havia cantat Brandon Cabrera: l'any passat va cantar la grossa i enguany el tercer premi, un quart i tres cinquens.

Treballadors de Seat, premiats

La sort també ha somrigut un centenar de treballadors de la planta de Seat, a Martorell. Van comprar dècims del 77607, un dels cinquens premis venuts íntegrament a La Bruixa d'Or. La rifa de Nadal els reportarà 500.000 euros, una bona notícia en temps de crisi econòmica. També treballadors de Pirelli de Sant Joan de Vilatorrada afectats per un ERO han estat agraciats amb números guanyadors.

Sense torró i amb els cabells molls a Reus


La capital del Baix Camp ha venut íntegrament un dels quarts premis: el 69393 i això ha trasbalsat la normalitat. A una de les perruqueries on n'han venut dècims, les clientes marxaven amb els cabells molls en saber la notícia. També a Industrias Rodríguez, on un grup de treballadors també han estat agraciats, s'ha aturat la producció de torró per deixar pas a les celebracions.

Un pessic per a un alcalde condemnat per corrupció

L'exalcalde d'Andratx Eugenio Hidalgo, condemnat per corrupció al maig del 2008, també ha estat agraciat per la rifa de Nadal, ja que va comprar diversos dècims d'un cinquè premi venut a Palma.

Per a la hipoteca i per als fills


Els que han tingut la sort d'atrapar una pluja de milions o uns quants milers d'euros amb la rifa de Nadal tenen clar en què faran servir els diners, tot i que els desitjos són diversos. Alguns d'ells asseguren que els destinaran a la hipoteca, a ajudar els fills que estan a l'atur, a comprar un cotxe nou... D'altres els gastaran en grup, com el president de la penya barcelonista de Salamanca, que, després de repartir 1,5 milions d'euros del 31821, un dels cinquens, ha promès un viatge a tots els seus socis per veure un partit del Barça al Camp Nou.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut