El somni de l'Adnan

L'Adnan, un noi sirià de 19 anys que una bala perduda va deixar en cadira de rodes, compleix el seu somni i ja és finisher de la Marató de Barcelona. Aquest era el repte que va llançar l'equip de "Catalunya migdia", de Catalunya Ràdio, i avui ja és una realitat.

El 17 de febrer, Txell Feixas, corresponsal al Líban, va explicar en una de les seves cròniques la història de l'Adnan: un noi de 19 anys que va quedar en cadira de rodes als 14 anys per una bala perduda que, malgrat les seves circumstàncies i haver de fugir de casa seva, ha trobat la força per córrer maratons. Va ser Empar Moliner que va llençar el repte d'aconseguir que l'Adnan pogués participar en la Marató de Barcelona i, a partir d'aquí, l'equip de "Catalunya Migdia" s'hi va abocar. Van contactar amb la Direcció General de Cooperació de la Generalitat, amb l'organització de la Marató de Barcelona -que s'ha fet càrrec de totes les despeses per portar l'Adnan-, l'ONG Inara al Líban i l'ambaixada espanyola, i entre tothom ho han fet possible.

Paral·lelament, la Fundació Real Dreams ha apadrinat la iniciativa i ha obert una campanya per recollir fons per l'atenció a nens i nenes refugiats al Líban. Aquests fons aniran a l'ONG Inara, que ofereix suport a nens i nenes ferits de guerra, com l'Adnan.

La campanya de micromecenatge, amb el títol "Correm per Síria", ja està oberta al web Mi grano de arena.

Diumenge, a partir de les 8.15, TV3 retransmet per tercer any consecutiu la Zurich Marató de Barcelona, amb Arcadi Alibés acompanyat pels atletes Marcel Zamora i Rosa Morató, i Enric López Vilalta. Catalunya Ràdio en farà un ampli seguiment, especialment de la cursa de l'Adnan. Maria Guixà informarà puntualment de la prova esportiva des d'una unitat mòbil, amb connexions a "El suplement", als butlletins de Catalunya Ràdio, als blocs de Catalunya Informació i a "Tot gira migdia".

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut