Portugal

El Solitario comença una vaga de fam

L'atracador espanyol Jaime Jiménez, conegut com "El Solitario", ha anunciat que inicia una vaga de fam després que se l'hagi traslladat a la presó de Monsanto, segons ha informat un portaveu del ministre de Justícia portuguès. El reclús ha informat als responsables d'aquesta presó, situada als suburbis de Lisboa, que no volia menjar res del que se li donés. La Guàrdia Civil havia demanat ajuda per trobar aquest atracador que hauria pogut robar uns 700.000 euros en la trentena d'assalts que se li imputen comesos en diversos punts de l'Estat.

Actualitzat
El Solitario ha estat traslladat des de Coïmbra a la presó de Monsanto, de màxima seguretat, després que el jutjat de Figueira de Foz acordés la presó preventiva per a ell.

Jiménez Arbe va rebutjar el dinar i el menjar que els responsables de la presó li van donar, tot i que no va explicar els motius pels quals iniciava aquesta protesta. No es descarta que sigui perquè no vol estar en aquesta nova presó on se l'ha traslladat.

Les autoritats portugueses consideren El Solitario com un reclús d'alta perillositat, i per això l'havien traslladat precisament de la presó de Coïmbra a la de Monsanto, el centre penitenciari més segur de Portugal. Un metge l'ha visitat i ha determinat que, de moment, es troba en perfectes condicions de salut.

El Solitario està acusat d'una trentena de robatoris amb violència i d'assassinar tres policies espanyols.
Anar al contingut