El Solar Impulse s'enlaira del Caire
El Solar Impulse s'enlaira del Caire
El Caire

El Solar Impulse, l'avió impulsat per energies renovables, a un pas de la proesa

RedaccióActualitzat

El Solar Impulse 2, l'avió solar que està donant la volta al món, encara la seva última etapa de la volta al món que va emprendre el març de l'any passat.

L'etapa va des del Caire fins a Abu Dhabi, als Emirats Àrabs. Està previst que duri entre 48 i 72 hores. El pilot suís Bertrand Piccard haurà de suportar condicions de viatge molt dures.

"Aquest vol és un vol difícil. És una regió molt càlida i les condicions tèrmiques i els núvols ens faran pujar molt amunt. Haurem de volar durant molt de temps a l'altitud màxima amb la màscara d'oxigen. Serà un vol esgotador."

L'Impulse 2 va sortir dels Emirats Àrabs el març del 2015, el mateix punt on farà l'últim aterratge. Serà la primera vegada que un avió fa la volta al món sense fer servir cap mena de combustible.

Impulsat per energia solar

L'aparell, d'un sol seient, només vola amb energia solar. Té quatre motors que s'alimenten amb l'energia de les més de 17.000 cèl·lules fotovoltaiques que hi ha a les seves ales. Durant el dia recull l'energia del sol i l'emmagatzema en bateries per volar durant la nit.

El Solar Impulse està fet de fibra de carboni i és capaç d'arribar als 100 quilòmetres per hora. En general viatja a una velocitat d'entre 45 i 90 quilòmetres per hora, i pot arribar als 8.500 metres d'altura.

Quan acabi el viatge, haurà recorregut més de 40.000 quilòmetres en poc menys d'un any i mig.

Anar al contingut