València

El socialista Francesc Colomer, president de les Corts Valencianes amb el suport de Compromís i Podem

La formació de Mònica Oltra assumeix la vicepresidència primera durant el ple de constitució de la cambra

RedaccióActualitzat

Les Corts Valencianes s'han constituït aquest migdia. El diputat socialista Francesc Colomer ha estat elegit president de la cambra. Amb 68 vots a favor, Colomer presidirà la mesa. Un acord "in extremis" entre el PSPV, Compromís i Podem ha permès que la presidència recaigui en el candidat socialista. A la nova mesa hi haurà representació de tots els partits. La vicepresidència primera és per a Enric Morera, secretari general de Compromís, i la vicepresidència segona és finalment per al popular Alejandro Font de Mora, lloc que ha cedit Ciutadans. La primera actuació del nou president de les Corts, ha estat traslladar l'àpat de la celebració del càrrec a un menjador social.

L'entesa final entre el PSPV, Compromís i Podem ha arribat a última hora. En principi semblava que Francesc Colomer, exalcalde de Benicàssim, seria elegit president de les Corts amb el suport de Ciutadans, però Albert Rivera va negar aquest dimecres, en declaracions a TV3, que hi hagués cap acord, i va advertir que, si els socialistes valencians continuen donant suport al candidat de Compromís per a l'alcaldia de València, Joan Ribó, el diàleg entre totes dues formacions continuarà suspès.

Compromís va oferir després al Partit dels Socialistes reprendre les negociacions que havien trencat dimarts, i també es va plantejar una trobada entre els dos candidats, Ximo Puig i Mònica Oltra, que finalment no va tenir lloc. Fins i tot va entrar en joc el PP, que va oferir suport als socialistes a canvi dels ajuntaments on la llista dels populars és la més votada.

Tot plegat s'ha acabat aquesta matinada. El PSPV, els ecosobiranistes i Podem han votat a favor de Colomer. Ara fa falta veure si, de cara a la Generalitat Valenciana, es repetirà aquesta entesa. La negociació en aquest sentit començarà un cop constituïda la cambra. El secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, ja ha anunciat que es reprendran les converses, després que el PSPV les suspengués dimarts perquè va dir que se sentia "insultat" per la posició del partit que encapçala Mònica Oltra.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut