Benoît Hamon (Reuters)
Benoît Hamon (Reuters)
París

Benoît Hamon serà el candidat socialista a la presidència de la República

Benoît Hamon, amb un missatge renovador, ha derrotat àmpliament el seu oponent, Manuel Valls, que va dimitir com a primer ministre justament per disputar aquestes primàries

RedaccióActualitzat

Benoît Hamon s'ha imposat en les primàries del Partit Socialista Francès i serà el candidat de l'esquerra a les eleccions presidencials de la primavera que ve.

Benoît Hamon, amb un missatge renovador, ha derrotat àmpliament el seu oponent, Manuel Valls, que va dimitir com a primer ministre justament per disputar aquestes primàries.

Hamon ha obtingut el 58,65% dels vots, davant del 41,35% que ha tret Manuel Valls. Han votat prop de dos milions de ciutadans.

 

Benoît Hamon ja ha anunciat la seva voluntat d'unir el partit, de cosir les fractures internes i d'acostar-se a tots els que es reclamen de l'esquerra i de l'ecologisme per intentar la difícil missió de ser a la segona volta de les presidencials.

Manuel Valls ha reconegut la victòria d'Hamon i l'ha reconegut com el candidat del Partit Socialista i li ha desitjat bona sort.

Benoît Hamon, el candidat renovador

Benoît Hamon, que va dimitir com a ministre d'Educació en protesta per les polítiques d'austeritat de Françoise Hollande, sortia com a favorit davant de Manuel Valls, que s'ha vist castigat per les ombres de l'últim govern francès.

La dinàmica guanyadora ha acompanyat Benoît Hamon, amb un programa amb idees noves: des d'un impost als robots fins a la legalització del cànnabis o la renda universal començant pels joves. Unes propostes que Manuel Valls ha intentat desemmascarar per utòpiques i impossibles.

Però l'esquerra francesa necessitava una dosi d'il·lusió després del bany de pragmatisme i ortodòxia econòmica d'Hollande-Valls, que Hamon vol superar. Ho tindrà difícil. S'esperen desercions cap al candidat de centreesquerra Emmanuel Macron, i Jean-Luc Mélenchon, el candidat de l'esquerra més radical, rebutja la proposta d'ajuntar forces.

 

 

Anar al contingut