Zapatero, durant la seva intervenció en l'homenatge a Chacón (EFE)
Zapatero, durant la seva intervenció en l'homenatge a Chacón (EFE)
Barcelona

El socialisme exhibeix unitat en l'últim comiat a Carme Chacón

Miquel Iceta ha destacat la lluita de l'exministra per la igualtat, l'educació o "l'entesa entre els pobles d'Espanya"

Actualitzat

Familiars, amics i companys de l'exministra Carme Chacón l'han acomiadat aquest dimecres en un multitudinari acte. El darrer adeu a la política, morta el passat dia 9 al seu domicili de Madrid, s'ha fet amb el lema "Carme en el nostre cor" i ha donat una imatge d'unitat del socialisme català i espanyol. Els tres candidats a liderar el partit, Pedro Sánchez, Patxi López i Susana Díaz, han coincidit en l'homenatge.

Dirigents polítics com el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, l'expresident de la Generalitat José Montilla, l'expresident espanyol José Luis Rodríguez Zapatero o l'antiga presidenta xilena Michelle Bachelet. Els presidents valencià i balear, Ximo Puig i Francina Armengol, i la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, també han volgut ser al pavelló 2 de la Fira de Barcelona, el mateix lloc on van proclamar-la per primera vegada cap de llista del PSC a les eleccions generals, l'any 2008.

 

Iceta ha destacat la lluita de l'exministra per la igualtat, l'educació o "l'entesa entre els pobles d'Espanya":

"L'exemple de Chacón ens acompanyarà sempre i la seva memòria ens interpel·larà quotidianament"

Per la seva banda, Zapatero ha cridat a seguir l'exemple de Chacón per aconseguir la "recuperació" del PSOE i ha posat èmfasi en la seva "extraordinària lleialtat". A més, ha afegit que "en el seu cor, hi cabia l'amor a Catalunya i l'amor a Espanya".

Dolor a la família socialista per Carme Chacón

L'acte ha comptat amb representants del món de la cultura, com el cantautor Joan Manuel Serrat i el cineasta David Trueba, o els periodistes Xavier Sardà i Jordi Évole. També hi havia l'exvicepresidenta Teresa Fernández de la Vega, les exministres Leire Pajín, Bibiana Aído i Ángeles González-Sinde i el qui va ser cap de l'Estat Major quan Chacón era ministra de Defensa, José Julio Rodríguez. Tots ells han volgut "homenatjar més la Carme que la Chacón" i han repassat les seves múltiples facetes, algunes d'elles desconegudes per al gran públic.

Més enllà de figures del PSC i el PSOE, també hi havia representants institucionals catalans, com l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els consellers Neus Munté i Jordi Jané.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut