Imatges de la segona explosió a Arganda del Rey
Imatges de la segona explosió a Arganda del Rey

El sobreescalfament d'un destil·lador, possible causa de l'incendi d'Arganda del Rey

L'incendi de dijous passat va causar 35 ferits, tres d'ells de caràcter greu

RedaccióActualitzat

Els investigadors treballen en la hipòtesi principal que la causa de l'incendi de la nau de reciclatge de residus industrials d'Arganda del Rey, a Madrid, fos el sobreescalfament d'un destil·lador. L'incendi, dijous passat, va causar 35 ferits, tres d'ells de caràcter greu. Aquest dilluns, els especialistes en investigació d'incendis de la Guàrdia Civil s'han desplaçat fins al lloc dels fets per investigar el que ha passat.

Paral·lelament, la Comunitat de Madrid ha fet públiques aquest dilluns les imatges d'una càmera de seguretat de l'empresa:

En el vídeo es veu com, després d'una primera explosió, els bombers arriben a la nau dos minuts després de rebre l'avís. Ràpidament es preparen per intervenir-hi. Un d'ells, el comandament, va a parlar amb un treballador de l'empresa i, de sobte, es produeix una segona deflagració. En aquest punt l'incendi es va desbocar i els bombers van trigar vuit hores a controlar-lo i moltes més a aconseguir extingir-lo.

L'incendi d'aquesta setmana passada no seria el primer problema d'aquestes característiques que pateix la mateixa nau de l'empresa Requimsa, ja que el diumenge anterior es va donar avís d'una incidència, precisament per possible sobreescalfament d'un destil·lador.

L'empresa comptava amb els permisos preceptius per desenvolupar la seva activitat des del 2015 i "complia totes les estipulacions", segons va dir el conseller madrileny de Medi Ambient, Jaime González Taboada. La nau es va cremar el juny de 2013 en un incendi que la Guàrdia Civil va considerar "fortuït" i dos anys després va tornar a la normalitat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut