Imatge dels joves que participen al programa 'Activa't' durant la primera sessió el dia 6 de març del 2017. (horitzontal)
Imatge dels joves que participen al programa 'Activa't' durant la primera sessió el dia 6 de març del 2017. (horitzontal)

El Sobirà estrena el projecte formatiu 'Activa't' per millorar l'ocupabilitat juvenil al Pallars

ACN Sort.-El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha posat en marxa aquesta setmana el projecte Formatiu Activa't que ofereix a 14 joves de la zona pràctiques en empreses del sector del turisme o sector agroalimentari, i la possibilitat d'un contracte de 6 mesos. Es tracta d'una formació orientada a millorar competències generals i a definir un full de ruta personal i professional. Els participants hauran d'escollir una especialització formativa que els prepararà per a poder treballar al sector turístic o agroalimentari del Pirineu. Un cop finalitzat el curs es durà a terme un acompanyament a la inserció molt acurat i individualitzat amb cadascun dels joves perquè trobin feina.

El curs preveu 23 sessions comunes on treballar competències transversals amb el propòsit de definir un full de ruta professional i personal de cadascun dels joves, complementat amb una formació específica de 60¿h. en la qual la meitat del grup de joves participarà en una proposta formativa que gira al voltant del sector Turístic de Muntanya i l'altra meitat en una proposta que gira entorn del sector Agroalimentari de Muntanya.Els joves que optin pel sector agroalimentari es formaran en seguretat alimentària, transformació càrnia de carn i embotits, producció de pa i dolços i transformació làctica. Els que optin per la línia de Turisme de Muntanya aprendran els potencials turístics del Pallars i el perfil dels visitants, atenció al client o anglès.Els joves duran a terme pràctiques en empreses del sector, que els permetran adquirir experiència, contactes i una oportunitat per començar una nova feina.El 53,3% d'alumnes són dones i el 46,7% són homes. UN 20% no tenen l'ESO, un 40% tenen l'ESO acabat, un 13,3% han realitzat una formació professional de grau mitjà, un 6,7% han cursat una formació professional de grau superior i un 20% han cursat una carrera universitària.El projecte Activa't l'impulsa el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, EduXarxa i Montanyanes i està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil

Anar al contingut