Port-au-Prince

El sisme d'Haití castiga l'estat més pobre d'Amèrica

Actualitzat
Els desastres naturals sempre deixen la seva criminal empremta en els territoris més miserables. El sisme ha castigat l'estat més pobre d'Amèrica. Un país que depèn de l'ajuda internacional. El 80% dels haitians viuen amb menys de dos dòlars al dia, el 60% són a l'atur, i, abans del terratrèmol, les infraestructures d'Haití ja estaven en pèssimes condicions.

El país tot just començava a recuperar-se tímidament dels efectes dels quatre huracans que en tres setmanes van assotar l'illa el 2008 i que van deixar un rastre de destrucció darrere seu.

A més, el govern havia aconseguit una precària estabilitat després de l'últim cop d'estat, el 2004. Començava a reduir el subdesenvolupament crònic i els altíssims índexs de violència.

Haití, a només dues hores de vol de Miami, es troba en una posició geogràfica desfavorable, situada sobre una falla propícia als sismes.

En aquestes circumstàncies, i amb la dependència dels dòlars que procedeixen de l'exterior, les arcaiques infraestructures de què disposa el país faran augmentar les necessitats d'una població maltractada, aquest cop, per la fatalitat dels esdeveniments. Durant les últimes hores, la resposta del govern de Port-au-Prince ha estat fantasmagòrica, a tenor dels testimonis sobre el terreny.

Anar al contingut