Barcelona

El comissari en cap dels Mossos reconeix que algú no ha dit la veritat en el "cas Quintana"

Trapero es compromet a reobrir la investigació si apareixen nous elements, mentre el sindicat dels caps de Mossos diu que el "cas Quintana" s'ha tancat en fals

RedaccióActualitzat

El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, diu que als Mossos "hi ha gent que fa trampes, que no diu la veritat, com en tots els col·lectius", però que no s'ha descobert qui va disparar projectils aquell dia. Entrevistat a "El matí de Catalunya Ràdio", Trapero ha lamentat que s'hagi criticat els Mossos per intentar obrir la investigació amb la hipòtesi del projectil de "foam".

Trapero ha donat per tancada la investigació sobre el cas dient que "no han pogut" aportar més proves, però que si apareixen elements que permetin obrir una altra via d'investigació, ho faran. També s'ha mostrat satisfet per la sentència absolutòria, de manera que, ha afirmat, "ha quedat clar que aquestes persones no han estat." També ha insisitit que, des del principi, la investigació interna de la policia tenia els ulls posats sobre els ocupants d'una altra furgoneta de la brigada mòbil, la 414.

El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra hauria preferit que les coses haguessin anat d'una altra manera. Creu que des del cos es van precipitar a l'hora d'informar sobre el "cas Quintana", i que als comandaments els va faltar coratge per dir als polítics que no tenien dades fiables. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha reconegut que no van donar informació precisa i que van tenir dificultats en la investigació. També ha admès la probabilitat que algú dins el cos hagi mentit.

Per la seva banda, el secretari general del Sindicat de Comandaments dels Mossos d'Esquadra, Jordi Dalmau, ha dit aquest dilluns que des de sempre el seu sindicat ha estat convençut que els dos mossos processats pel "cas Ester Quintana" eren innocents. Entrevistat també pa "El matí de Catalunya Ràdio" i a "Els matins" de TV3, Dalmau ha trencat el silenci que s'havia imposat, ha dit, per no interferir en el judici.

I ho ha fet afirmant "amb tota seguretat" que Quintana va perdre l'ull no per una pilota de goma, sinó per un projectil de "foam", segurament disparat pels ocupants de l'altra furgoneta de la brigada mòbil (Brimo) que era al lloc dels fets:

Jordi Dalmau: "Algú va disparar, i aquest algú no ha sortit. Per tant, algú s'està amagant, no hi ha cap dubte, és evident. Tot això no ho hem pogut saber, és informació que ens falta, que no la sabem."

Mònica Terribas: "Demaneu que es continuï investigant?"

Jordi Dalmau: "Evidentment; si això es tanca així es tancarà en fals."

Dalmau ha afirmat que l'única prova contra els dos mossos processats va ser que van admetre haver disparat salves, i que en el procés no s'ha pogut demostrar que haguessin disparat una altra cosa, i per això se'ls ha absolt.

Massa pressa per informar

Dalmau també ha criticat com es va gestionar la informació del cas des del primer moment, amb massa pressa per donar explicacions públiques:

"Requeria força temps per poder donar una versió coherent amb el que havia passat. Vam voler córrer molt, no vam ser del tot rigorosos en el moment de donar la informació.  Ens vam equivocar, i això se'ns va girar en contra, perquè ningú va valorar en què ens hauríem pogut equivocar, sinó que tothom va donar per fet que estàvem mentint."

Dalmau ha aprofitat per criticar l'acusació particular per no haver volgut aprofundir, durant la instrucció, en la possibilitat d'altres autories dels trets. Ho van fer, ha dit, oposant-se al peritatge que va demostrar que els trets havien de ser d'escopetes diferents, perquè es van fer molt seguits.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut