Barcelona

El sindicat de metges nega la seva responsabilitat en el trencament de les negociacions

El sindicat Metges de Catalunya ha negat ser el culpable del trencament de les negociacions amb la Generalitat i les patronals. Els metges, que dimecres van anunciar noves jornades de vaga, asseguren que l'acord inicial a què van arribar amb la Conselleria de Salut no s'ha complert. Defensen que Salut els havia promès que la taula negociadora tindria un caràcter vinculant i que per aquest motiu van desconvocar les vagues de la setmana passada.

Actualitzat

El secretari general del sindicat Metges de Catalunya, Patricio Martínez, ha dit al programa "Els matins" que és conscient del que suposen per al ciutadà les vagues convocades pels dies 26 i 27 d'abril, però que la reivindicació d'un conveni col·lectiu exclusiu es deu al dèficit de prestigi de què són objecte i a la millora de l'assistència sanitària.

Per la seva banda, les patronals de la sanitat concertada es neguen a acceptar un conveni propi per als metges o una taula d'on surtin acords vinculants, sobretot després d'haver signat un preacord de conveni col·lectiu per als centres concertats que fixa la jornada en 26 hores i augmenta les retribucions.

Des del Departament de Salut es veu "extrema" i "injustificada" la postura del sindicat de metges. La conselleria creu que cada dia de vaga afecta entre 20.000 i 30.000 persones.

Anar al contingut