Una classe en una escola catalana.
Una aula en una escola concertada
Madrid

El sindicat de funcionaris CSIF reivindica al Congrés l'obligació política de garantir l'educació en castellà a la LOMCE

El portaveu del sector d'Ensenyament de la Centra Sindical Independent i de Funcionaris ha defensat al Congrés que a Catalunya també es pugui estudiar en castellà al·legant que "som a Espanya, som espanyols, ens sentim espanyols, i qui no se'n senti és el seu problema, no el dels altres".

RedaccióActualitzat
El portaveu del sector d'Ensenyament de la Centra Sindical Independent i de Funcionaris ha defensat al Congrés que a Catalunya també es pugui estudiar en castellà.

Segons Adrián Vives Galán, la Generalitat té l'obligació d'oferir ensenyament en castellà. Vives ha interpel·lat el diputat de CiU Martí Barberà durant les rondes de compareixences d'experts davant la comissió d'Educació del Congrés per informar sobre la reforma educativa que s'està tramitant.

"El que més ens importa és que aquell ciutadà que pertany a l'estat espanyol i que vulgui rebre l'educació, l'ensenyament, en la llengua castellana té tot el dret a exigir-ho i vostès tenen l'obligació de concedir-l'hi. Cal respectar unes qüestions mínimes: som a Espanya, som espanyols, ens sentim espanyols, i qui no se'n senti és el seu problema, no el dels altres."

A més, Vives diu que l'ensenyament en castellà a Catalunya s'hauria de fer als centres públics, i no recorrent a escoles privades com preveu la llei.

Vives, que ha estat el primer del mig centenar d'experts que compareixeran, es mostra partidari d'un gran acord polític per aconseguir una llei d'educació que duri anys i que no es canviï amb el proper govern.
Anar al contingut