Idris Elba ha estat un dels triomfadors de la nit, amb dos premis
Idris Elba ha estat un dels triomfadors de la nit, amb dos premis
Los Angeles

El sindicat d'actors dels Estats Units reconeix els intèrprets negres en plena polèmica per la diversitat dels Oscars

Cinc dels deu premis individuals han reconegut la feina d'intèrprets negres

RedaccióActualitzat

Els premis del sindicat d'actors dels Estats Units entre en la polèmica per la falta de diversitat dels Oscars. Els guardons d'aquest any han estat marcats pel reconeixement a actors i actrius negres. Cinc dels deu premis individuals han reconegut la feina d'intèrprets negres.

El britànic Idris Elba se n'ha emportat dos: el de millor actor secundari per "Beasts of No Nation", i el de millor actor en una minisèrie per "Luther". Uzo Udoba ha recollit el premi a la millor actriu en un sèrie de comedia, pel seu paper a "Orange is the New Black", Viola Davis, el de millor actriu en un sèrie de drama per "How to Get Away With Murder", i Queen Latifah, com a millor actriu en una pel·lícula per a televisió per "Bessie".

Di Caprio, camí de l'Oscar

Leonardo Di Caprio ha guanyat el premi al millor actor que atorga el Sindicat d'Actors dels Estats Units per la seva interpretació a la pel·lícula "The Revenant".

Di Caprio se situa així més a prop de guanyar el seu primer Oscar com a millor actor perquè aquests guardons solen ser l'antesala dels premis de l'Acadèmia.

"Spotlight", que narra el cas dels periodistes que van descobrir els casos de pederàstia a l'església catòlica de Massachusetts, va guanyar el premi a la millor pel·lícula.

En la categoria femenina, Brie Larson s'ha endut el guardó a millor actriu per la seva interpretació al film "La habitación". 

Durant la gala d'ahir del Sindicat d'Actors, també es va entregar un premi a la millor sèrie televisiva, i se'l va endur la saga britànica "Downton Abbey".

Premis també a Sundance

Al festival independent de cinema de Sundance, la pel·lícula guanyadora ha estat "The birth of a nation", dirigida, protagonitzada, escrita i produïda pel també artista negre Nate Parker. El film, que s'ha endut el guardó a millor pel·lícula dramàtica nord-americana i el guardó del públic, explica la història d'un esclau que lidera el moviment d'alliberament del 1831.

L'estudi Fox Search-light ja n'ha adquirit aquesta setmana els drets de distribució per una xifra rècord de 17 milions i mig de dòlars. El festival també ha premiat el cinema llationamericà amb guardons a films com "Between Sea and Land", de Colòmbia, o "Mi amiga del parque", de l'Argentina i l'Uruguai.

Anar al contingut