El síndic de greuges, Rafael Ribó, en una imatge d'arxiu
El síndic de greuges, Rafael Ribó, en una imatge d'arxiu
Barcelona

El síndic recorda que els ajuntaments han d'empadronar els immigrants sense papers

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha declinat opinar sobre la postura de l'Ajuntament de Vic d'informar la delegació del govern dels immigrants que es trobin en situació irregular a Espanya. Ribó s'ha limitat a recordar als ajuntaments que la llei obliga els ajuntaments a empadronar a tots els estrangers que viuen a Catalunya.

Actualitzat
El síndic de greuges ha assegurat que és l'Agència Catalana de Protecció de Dades, i no la Sindicatura que dirigeix, qui ha d'examinar si la decisió de l'Ajuntament osonenc contravé la llei de protecció de dades.

Rafael Ribó ha fet aquestes declaracions davant dels mitjans i després de comparèixer al Parlament per donar detalls de l'informe que recull l'activitat de la Sindicatura de Greuges el 2009, que ha augmentat el 5,2% respecte a l'any anterior.

En la seva intervenció a la cambra catalana, Rafael Ribó ha remarcat que garantir el "dret d'accés a la informació" de tots els ciutadans és "la millor forma de combatre la mala administració, i fins i tot la corrupció". Ribó ha destacat l'avanç que suposa que el síndic pugui "seguir via telemàtica les actuacions de l'administració", com estableix la nova llei que regula la institució, aprovada per la cambra catalana al desembre de 2009.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut