Barcelona

El síndic insta la Generalitat a millorar l'aplicació de la llei de la dependència

Cop d'atenció del síndic de greuges al govern per la llei de la dependència. Després de rebre més de 300 queixes sobre l'aplicació d'aquesta norma, insta el Departament d'Acció Social i Ciutadania a millorar l'atenció a les persones dependents, demana mesures per evitar els retards i perquè es compleixin els terminis, a més de millorar la coordinació entre les administracions i l'accés a la informació per als usuaris.

Actualitzat
El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha instat la Conselleria d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat a prendre diverses mesures per desplegar "reglamentàriament" la llei de promoció de l'autonomia personal i atenció a la dependència, segons ha informat aquesta institució en un comunicat. El síndic ha fet arribar els seus suggeriments com a resultat de l'actuació d'ofici que va obrir el 2007 després de rebre més de 300 queixes sobre el desplegament d'aquesta norma.

Ribó ha instat a millorar la informació i arbitrar mesures organitzatives per corregir els retards en la tramitació dels expedients i aconseguir complir els terminis establerts per llei. A més, ha considerat necessari establir una millor coordinació entre les administracions i els prestadors dels serveis. També ha demanat que es fomenti la formació dels professionals encarregats d'elaborar els programes individuals d'atenció (PIA), i que es programi la creació de centres i serveis per atendre els dependents. Creu, també, que cal donar suport als cuidadors no professionals.

El 32% de les queixes fan referència a retards en la resolució de la valoració, un 28% són per retards en l'elaboració dels PIA i un 9,2% per cobrar tard les prestacions assignades.
Anar al contingut