Afectats per les preferents acusen Bankia d'estafar-los. (Foto: EFE)
Afectats per les preferents acusen Bankia d'estafar-los. (Foto: EFE)
Barcelona

El síndic envia a la fiscalia el cas de les preferents perquè creu que s'ha enganyat els inversors

El síndic de greuges remet a la fiscalia el canvi de preferents de Caixa Laietana per accions de Bankia perquè estudiï si hi ha indicis penals. El síndic reclama un arbitratge pel "doble engany" que van patir els petits inversors.

RedaccióActualitzat
El síndic de greuges, Rafael Ribó, reclama al Ministeri d'Economia i a la Comissió Nacional del Mercat de Valors que en el termini màxim de tres mesos posin en marxa un procés d'arbitratge per a aquelles persones que van bescanviar preferents de Caixa Laietana per accions de Bankia. Rafael Ribó s'ha reunit amb Joan Mora, l'alcalde de Mataró, on més d'un 10% de la població està afectada per aquest afer.

Segons el síndic, hi ha indicis d'un "doble engany" en el canvi per les accions de Bankia perquè ja se sabia que aquests títols perdrien valor: "Això no va ser advertit a les persones que van ser induïdes a contractar no solament un producte financer complex com les preferents sinó, en aquest bescanvi, un altre producte que era una autèntica fugida endavant amb un percentatge monumental de risc de fallida".

El síndic de greuges reclama que en els casos més flagrants s'activi un mecanisme per retornar immediatament les quantitats invertides als afectats. Ribó notificarà els fets al fiscal superior de Catalunya perquè adopti les mesures penals que consideri pertinents.

A Mataró hi ha 15.000 afectats, de manera directa o indirecta, per les preferents de Caixa Laietana. Nou de cada deu afectats van canviar aquest producte per accions de Bankia. Aquestes persones no es poden acollir al sistema d'arbitratge que el PP i el PSOE van pactar a finals de gener.
Anar al contingut