Imatge de construccions a la Vall d'Aran
El cas de presumptes irregularitats urbanístiques a l'Aran torna a saltar a la llum pública.
Vielha

El síndic d'Aran es presta a aclarir a la justícia possibles irregularitats urbanístiques

El síndic d'Aran, Francés Boya, s'ha mostrat obert a col·laborar amb la justícia per aclarir possibles irregularitats urbanístiques més enllà de la rehabilitació de bordes en espais naturals. La justícia ha obert noves diligències després de les declaracions públiques que han fet tant l'exalcalde de Vielha, Joan Riu, com el síndic d'Aran.

Actualitzat
El cas de la rehabilitació de les bordes va esclatar ara fa unes setmanes quan la justícia va imputar 41 persones de Vielha, Naut Aran i es Bòrdes, a la Vall d'Aran, per la seva presumpta relació amb la construcció il·legal en sòl rústic i protegit. Entre els imputats, hi ha l'exalcalde de Vielha Joan Riu i una secretària d'aquest Ajuntament, acusats d'un suposat delicte de prevaricació. La Guàrdia Civil va detectar 300 habitatges il·legals que s'havien aixecat com a bordes, és a dir, petites edificacions rurals destinades al món agrícola.

Ara, unes setmanes després que es coneguessin les imputacions i després que el jutjat ha obert noves diligències per aquest cas, el síndic d'Aran ha estès la mà a la justícia i es presta a col·laborar per investigar altres possibles irregularitats urbanístiques. Assegura que hi pot haver altres qüestions no ajustades a la legalitat i que encara no s'ha imputat ningú per aquests casos.
Anar al contingut