El "shutdown" ha obligat a tancar parcs i monuments públics
El "shutdown" ha obligat a tancar parcs i monuments públics

El "shutdown" obliga a tancar parcs i monuments públics als Estats Units

Els treballadors tenen suspès temporalment el sou i la feina, i els turistes es queden sense visites imprescindibles com l'estàtua de la Libertat

Actualitzat

Primeres conseqüències aquest cap de setmana del tancament parcial de l'activitat del govern federal nord-americà, l'anomenat "shutdown", decretat aquest dissabte per la falta d'acord pressupostari al Congrés entre demòcrates i republicans. 

Arreu del país, parcs nacionals i monuments han tancat portes perquè el personal que hi treballa està afectat per la suspensió temporal de sou i feina. 

El desconcert i la decepció eren evidents entre els turistes que s'han quedat amb les ganes de visitar espais com l'estàtua de la Llibertat o el memorial de Lincoln. Com John i Radall, dos turistes que s'han quedat a les portes.

"Crec que els nostres legisladors no haurien de cobrar la nòmina fins que no decideixin arreglar això."

 

"M'agradaria que la gent al Congrés hagués arribat a un acord abans de deixar que passés això. Suposo que estic content que això no afecti el nostre dia a dia, però, així i tot, és un problema que han de resoldre."

 

 

Aixecar el "shutdown"

Continuen els contactes i les negociacions pressupostàries als Estats Units per intentar aixecar el "shutdown", o tancament de l'administració, que va entrar en vigor la mitjanit de divendres.

De moment, el líder de la majoria republicana al Senat ja ha convocat per dilluns una nova votació, tot i que no ha transcendit que hi hagi cap acord amb els demòcrates i les seves exigències sobre immigració.

El tancament del govern ha coincidit amb el primer aniversari de Donald Trump a la Casa Blanca i amb marxes multitudinàries de dones contra la política del president. Aquestes manifestacions continuaran aquest diumenge, i la més important està prevista a la ciutat de Las Vegas.


 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut