Barcelona

El sexe de nit ajuda els homes a dormir però espavila les dones

El sexe al matí o a la nit? Parlant en termes de beneficis i no només de plaer, si respon la pregunta un home, hauria de dir a la nit perquè el sexe l'ajuda a conciliar la son però, en canvi, per a les dones practicar sexe abans d'anar a dormir no és gaire recomanable perquè les espavila. Així ho recull un estudi sobre hàbits de la son a tot el món que ha publicat el doctor Eduard Estivill. L'informe també recomana petons i carícies per despertar-se i assegura que el millor matalàs és el que et fa sentir còmode al llit.

Actualitzat
Una bona manera de caure adormit ràpidament és beure's un got de llet abans d'anar a dormir perquè ajuda a segregar melatonina, una hormona que es produeix de nit i provoca son. Els homes, però, poden recorre a un altre mètode per adormir-se sense problemes: practicar sexe. I és que després d'arribar a l'orgasme, se'ls accelera el procés de descans. No els passa el mateix a les dones, que després de l'activitat sexual romanen més temps estimulades i els costa més relaxar-se, segons Estivill.

L'informe del pediatra, cap de la Unitat d'Alteracions del Son de l'Hospital General de Catalunya, també recomana les millors formes per despertar-se. L'ideal és fer-ho després d'haver passat del son profund al superficial i amb l'ajuda de la llum, perquè aquesta ajuda a eliminar la melatonina.

Una altra alternativa per transitar bé de l'estat d'adormit al de despertat és amb petons i carícies. Segons l'estudi, argentins, brasilers i espanyols són, per aquest ordre, els que més es desperten amb aquests estímuls. Al Japó, en canvi, només dues de cada deu persones tenen aquest hàbit.

Per sota de la mitjana

Els espanyols són els europeus que menys dormen. Ho fan una mitjana de 7 hores i 10 minuts, 40 minuts menys que els seus conciutadans europeus. També són els que van més tard a dormir, hi van 18 minuts després de la mitjanit entre setmana, i a la 1.41 els dissabtes i diumenges. Per contra, també són els que s'aixequen més tard, a les 7.26 de dilluns a divendres i a les 10.32 el cap de setmana). A més, no acostumen a dormir d'una tirada.

Insomni, somnambulisme, parlar adormit

Pel que fa a l'insomni, l'estudi d'Estivill assegura que l'estrès i l'ansietat per dormir immediatament són les causes que més el provoquen. Per combatre'l, l'avorriment i deixar passar el temps sense fer res en faciliten la desconnexió, per això mirar la televisió i un bany abans d'anar a dormir ajuden a caure rodons al llit.

Les persones que treballen en torns nocturns tenen un 40% més de possibilitats de patir ansietat, depressió o trastorns gastrointestinals.

Eduard Estivill trenca una llança a favor del somnambulisme, el qual assegura que és benigne, i recomana no perdre el temps intentant interpretar el que es diu mentre es dorm perquè el cervell està recuperant sons d'entre tots els que s'han sentit durant el dia.

Sobre el gran dilema que ens trobem davant de quin és el millor matalàs per dormir, Estivill no distingeix entre materials ni dureses i afirma que el més important és trobar-se còmode al llit.

Cremes abans de dormir

Abans d'anar a dormir, el cervell segrega una hormona que repara els teixits de la pell i, per tant, és el millor moment per als tractaments de bellesa. Italians i espanyols són els europeus que més segueixen aquest hàbit. La mateixa hormona és la que fa créixer els nens i, per això, com més dormen més creixen físicament i mentalment perquè és en aquest estat quan es generen connexions neuronals que determinen el coeficient intel·lectual.
Anar al contingut