Els jugadors del Sevilla amb la copa de la Lliga Europa. (Foto: EFE)
Futbol

El Sevilla es proclama campió de la Lliga Europa després de superar el Benfica a la tanda de penals

El Sevilla s'ha proclamat campió de la Lliga Europa després de superar el Benfica a la tanda de penals en la final que s'ha disputat a Torí. Després que el temps reglamentari i la pròrroga s'acabés amb l'empat 0-0, ha decidit el punt de penal.

Actualitzat

El Sevilla s'ha proclamat campió de la Lliga Europa després de superar el Benfica a la tanda de penals en la final que s'ha disputat a Torí. Després que el temps reglamentari i la pròrroga s'acabés amb l'empat 0-0, ha decidit el punt de penal. El Sevilla ha transformat els quatre llançaments que ha executat, amb les dianes de Bacca, Mbia, Coke i Gameiro. En canvi, el Benfica ha vist com Cardozo i Rodrigo, molt dubitatius, fallaven el segon penal i el tercer, que ha acabat aturant el porter Beto, decisiu.

Els jugadors han rebut la copa de campions de mans del president de la UEFA, Michel Platini. El capità, el croat Ivn Rakitic, és qui l'ha alçada. Aquesta Lliga Europa se suma a les dues Copa UEFA que havia aconseguit el Sevilla. L'última havia estat el 2007 en la final disputada a Glasgow contra l'Espanyol.

Segueix la maledicció de Gutman

El Benfica és un equip que viu des de fa 51 anys una maledicció que li va llançar un entrenador que va tenir als anys 60. Enfadat perquè no li van voler augmentar el sou després d'haver guanyat dues Copes d'Europa consecutives, l'hongarès Bela Guttman va marxar i va dir que el Benfica no guanyaria un títol continental en 100 anys. De moment, la maledicció continua després d'haver perdut 8 finals europees des del 1963.
 

Anar al contingut