Londres

El servei secret britànic busca espies a través d'anuncis publicats a la premsa

A la Gran Bretanya busquen espies. El servei secret britànic, l'MI6, necessita personal i, encara que sembli un contrasentit, ho fa a través d'anuncis públics als diaris. Per entrar a l'organització, al marge dels estudis, s'ha de ser britànic, tenir almenys 21 anys i superar unes proves. Aquesta nova acció de reclutament forma part d'una reorganització interna forçada pels informes que van desacreditar l'organització pel seu paper en la preparació de la invasió de l'Iraq.

Actualitzat
A partir d'ara, els serveis secrets britànics a l'exterior, l'Mi6, busquen personal com qualsevol empresa, a través dels anuncis a la premsa. El primer anunci, publicat al diari "The Times", busca gent en qui confiar, perquè,s'assegura que tots els britànics depenen d'ells. I ofereixen una feina que fa que la Gran Bretanya sigui més segura i pròspera.

Se sol·liciten agents operatius, analistes, experts en tecnologies i traductors. I remeten a la pàgina web de l'Mi6, que des de fa un temps oferia la possibilitat d'omplir una sol·licitud de feina.

Els requisits per entrar a l'organització, al marge dels estudis, són ser britànic, tenir almenys 21 anys i superar una prova mèdica i de seguretat. Els interessats no poden dir a ningú que han sol·licitat aquesta feina. És una prova mínima de discreció, un dels molts valors que qualsevol espia ha de tenir.

Aquesta nova acció de reclutament forma part d'una reorganització interna dels serveis secrets britànics iniciada l'any passat, forçada pels informes que van desacreditar l'organització pel seu paper en la preparació de la invasió de l'Iraq. Ara es vol oferir una imatge d'empresa, amb avantatges a nivell laboral, sense oblidar el plus de patriotisme i de màgia que la feina comporta.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut