Bitllets d'euros de diferents quantitats.
La taxa Tobin té com a objectiu frenar l'especulació.
Brussel·les

El servei jurídic del Consell de Ministres de la UE considera il·legal la taxa a les transaccions financeres

El servei jurídic del Consell de Ministres ha manifestat que considera il·legal l'anomenada "taxa Tobin". Això pot frenar les intencions dels 11 estats de l'eurozona, incloent-hi Espanya, Alemanya, França i Itàlia, d'imposar una taxa comuna a les transaccions financeres i que té com a objectiu frenar l'especulació i fer que la banca assumeixi part dels costos de la crisi.

RedaccióActualitzat
Després que la Unió Europea va donar, al gener, el vist-i-plau a l'aplicació de la taxa sobre transaccions financeres en onze estats membres, el servei jurídic del Consell de Ministres de la UE ha manifestat que considera il·legal l'anomenada "taxa Tobin". Això pot frenar les intencions dels 11 estats de l'eurozona, incloent-hi Espanya, Alemanya, França i Itàlia, d'imposar una taxa comuna a les transaccions financeres i que té per objectiu frenar l'especulació i fer que la banca assumeixi part dels costos de la crisi. Unes pegues legals que agradaran al Regne Unit, un dels opositors de la mesura.

Àustria, Alemanya, Bèlgica, Espanya, Estònia, Eslovènia, Eslovàquia, França, Grècia, Itàlia i Portugal són els estats membres que a l'octubre de fa un any van acordar tirar endavant la taxa a través d'una "cooperació reforçada", un mecanisme que, després de mesos de negociacions, va permetre que el projecte fructifiqués esquivant el veto de diversos estats, amb el Regne Unit al capdavant.
Anar al contingut