Imatge del nou helicòpter mèdic presentat avui a Sabadell
Imatge del nou helicòpter mèdic presentat avui a Sabadell
Sabadell

El Servei d'Emergències Mèdiques presenta nous helicòpters de rescat

Cada dia es fan, de mitjana, 12 rescats aeris

RedaccióActualitzat

Aquest dijous s'han presentat els quatre nous helicòpters de rescat del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) destinats a atendre emergències mèdiques. Substituiran els antics, que tenen entre 9 i 11 anys de vida, i estaran situats a l'Hospital Trueta de Girona, la base de Tremp de Lleida, la base del SEM a Tarragona i el Parc Taulí de Sabadell.

Els quatre nous helicòpters presenten diferents novetats, entre les quals destaquen que poden fer vols nocturns, són més ràpids, poden portar més pes (fins a 2.980 kg), tenen més estabilitat que els anteriors aparells i incorporen noves màquines d'electromedicina.

El conseller de Salut, Toni Comín, ha assegurat que aquesta "era la gran assignatura pendent" del Servei d'Emergències. D'altra banda, ha explicat que cada dia es fan, de mitjana, 12 rescats aeris i la majoria són a la demarcació de Barcelona.

D'altra banda, també s'ha fet públic quina serà la nova base aèria del SEM a la demarcació de Barcelona. A partir del febrer, serà l'heliport del Parc Taulí de Sabadell, en substitució de l'heliport de l'Hospital General de Catalunya de Sant Cugat del Vallès.

Anar al contingut