Una imatge del servei de neteja de l'aeroport de Barcelona aquest matí en començar la vaga
Una imatge del servei de neteja de l'aeroport de Barcelona aquest matí en començar la vaga
Barcelona

El servei de neteja de l'Aeroport del Prat, en vaga

Segons els sindicats, l'empresa vol incomplir el pacte de centre, que és on estan recollits els drets socials i econòmics dels treballadors

RedaccióActualitzat

El personal de neteja de les terminals T1 i T2 de l'aeroport de Barcelona-El Prat està, des d'aquest dilluns, en vaga. Els sindicats CCOO i UGT de l'empresa Valoriza Facilites han convocat una vaga que acabarà el 2 de desembre, però que es tornarà a repetir el 22 i 23 de desembre.

El motiu de la vaga és, segons els sindicats, l'empitjorament de les condicions laborals des que es va renovar l'adjudicació pels serveis de neteja en aquestes terminals, una oferta que incloïa una rebaixa de gairebé un milió i mig d'euros respecte al contracte anterior. 

El portaveu de CCOO a l'empresa, Miguel Ángel Navarro, ha explicat que la reorganització que l'empresa proposa suposaria reduir en una hora els torns dels treballadors, tot i que "augmentarà la càrrega de treball, ja que s'haurà de fer la mateixa feina en menys temps". Els treballadors deixaran de tenir els 24 dies lliures que fins ara tenien per poder compensar les hores extres i també deixaran de treballar els caps de setmana, ja que, segons el sindicalista, "la companyia vol evitar que cobrem les hores extres, però en el nostre lloc pretén contractar persones noves a un cost menor".

Per la seva part, el president del comitè d'empresa de Valoriza Facilites, Manuel Delgado, ha assegurat que "l'empresa vol incomplir el pacte de centre", que és on els treballadors tenen recollits els seus drets socials i econòmics, "retallant tots aquests drets i aplicant, unilateralment, les seves condicions."

Anar al contingut