Barcelona

El servei de lloguer municipal de bicicletes de Barcelona aconsegueix 10.000 abonats

No fa dos mesos que el sistema de lloguer municipal de bicicletes de Barcelona es va posar en funcionament i ja té més de 10.000 abonats. L'anomenat "bicing" permet que qualsevol ciutadà de més de 16 anys s'aboni a aquest servei i utilitzi gratuïtament una bicicleta durant mitja hora, sempre que l'agafi i la retorni en qualsevol dels punts de lliurament. L'abonat pot fer ús del servei tants cops al dia com li calgui. Si algú necessita la bicicleta més de mitja hora en pot perllongar l'ús fins a dues hores, pagant 0,30 euros per cada mitja hora d'excés. El "bicing" ofereix ara cinquanta estacions, però a l'estiu es doblaran per donar servei a tota Ciutat Vella i l'Eixample.

Actualitzat

Una dada curiosa és que gairebé la meitat dels usuaris tenen almenys 35 anys, i per ara l'única queixa que es detecta és que de vegades no hi ha prou bicicletes i cal esperar que n'arribi alguna. Al juliol, quan s'incrementin les estacions de recollida, també s'augmentarà a 1.500 el nombre de vehicles.

El sistema "bicing" funciona a través d'una targeta d'abonament, nominal, unipersonal i intransferible, que en aquesta primera fase d'implantació del servei costa 6 euros per un any. La targeta s'ha de fer servir obligatòriament per poder agafar una bicicleta als punts de recollida i lliurament de bicicletes, i es pot sol·licitar omplint un formulari al web www.bicing.com.

L'horari del servei de "bicing" coincideix amb el d'obertura del metro de diumenge a dijous, és a dir, de 05.00 a 00.00 hores, i divendres i dissabtes no tanca.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut