El servei de Cirurgia General i Digestiva del Trueta i el Santa Caterina realitza més de 4.000 operacions durant el 2017

El servei de Cirurgia General i Digestiva del Trueta i el Santa Caterina realitza més de 4.000 operacions durant el 2017

El servei de Cirurgia General i Digestiva del Trueta i el Santa Caterina realitza més de 4.000 operacions durant el 2017

Una intervenció quirúrgica al Trueta, en una imatge cedida aquest 28 d'agost de 2018. (Horitzontal)

Una intervenció quirúrgica al Trueta, en una imatge cedida aquest 28 d'agost de 2018. (Horitzontal)

ACN Girona \/ Salt .-El servei de Cirurgia General i Digestiva dels hospitals Trueta i Santa Caterina va realitzar 4.005 intervencions quirúrgiques durant el 2017. Una xifra que representa un increment del 18% respecte l'any anterior, fruit de la mobilitat de pacients i professionals sanitaris entre els dos centres i de l'aliança estratègica entre l'Institut Català de la Salut (ICS) i l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), que també ha permès unificar els sistemes informàtics i les històries clíniques dels pacients, així com les llistes d'espera. D'aquesta manera, es poden optimitzar els recursos quirúrgics existents i aprofitar al màxim els quiròfans, independentment si es troben en un hospital o altre.

L"'aliança" també ha permès al Servei de Cirurgia definir protocols clínics i assistencials comuns, supervisats per un únic cap de servei per a ambdós hospitals, així com compartir els serveis de suport a l'activitat assistencial.L'hospital de Santa Caterina té una població assignada de 170.000 persones de les comarques del Gironès i la Selva interior, mentre que el Trueta és l'hospital de referència de la Regió Sanitària Girona, amb 845.000 habitants assignats, i atén la majoria de cirurgies oncològiques.El servei de Cirurgia General i Digestiva del Trueta de Girona va rebre, fa dos anys, el Premi Bonastruc ça Porta del Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG), en reconeixement de la seva activitat en el tractament quirúrgic dels òrgans abdominals, especialitat que l'ha situat com a referent nacional i internacional en processos com la patologia del fetge, esofagogàstrica i de còlon i recte; així com en cirurgia endocrinològica, esofagogàstrica, hepatobiliopancreàtica i colorectal.