Un dels nous radars a la C-58
Un dels nous radars a la C-58
Barcelona

El Servei Català de Trànsit posa en funcionament 30 radars fixos nous coincidint amb el primer d'agost

Coincidint amb el primer dia del mes d'agost, el Servei Català de Trànsit posa en funcionament 30 radars fixos. A més, el govern n'ha reubicat tres, que, segons va explicar l'executiu, recaptaven massa i no feien el servei desitjat d'efecte dissuasiu.

Actualitzat
Les principals vies del país compten amb controls de velocitat per evitar accidents. Ara, la llista de radars s'amplia amb noves màquines. La C-58, l'AP-7, la C-25 i la C-16, entre d'altres, són algunes de les vies que acumulen radars nous.

Entre les noves instal·lacions en destaquen dues que funcionen amb sistemes d'abastiment d'energia eòlica i solar. Aquests dos aparells estan instal·lats a la N-340 a L'Arboç i a la C-1412 a Biosca.

Entre els models de radars que hi ha en marxa a Catalunya, majoritàriament funcionen per ones, però també hi ha els radars que controlen la velocitat amb tres bandes a terra i el de tram, instal·lat al Túnel de Viella.

Amb la posada en marxa d'aquestes noves màquines s'arriba als 219 aparells de control de velocitat a Catalunya. Pel que fa al nombre de radars per habitant, a Catalunya per cada milió de persones hi ha una mitjana de 30,5 radars, mentre que a l'Estat n'hi ha prop de 22. Aquestes dades queden lluny dels 116 que hi ha a Holanda i els 108 d'Anglaterra.
Anar al contingut