Barcelona

El SEPLA s'avança a la direcció de Spanair en la presentació d'un concurs de creditors

Els delegats del sindicat de pilots SEPLA a Spanair han presentat a un jutjat de Barcelona un concurs necessari de creditors amb l'objectiu d'avançar-se a la direcció de la companyia en aquesta petició. Des del SEPLA asseguren que la lentitud amb què han actuat els gestors de l'aerolínia demostra que "no s'hi pot confiar". La intenció és que quedin apartats del procés concursal. La decisió quedarà en mans de la justícia. El col·lectiu ha descartat també problemes de seguretat per continuar volant, com ha al·legat la direcció, i ha denunciat que la direcció ja havia decidit tancar l'aerolínia abans de comunicar la situació al consell d'administració.

RedaccióActualitzat
L'assessor financer del SEPLA, Andrés Mendoza, ha revelat que en l'últim consell d'administració, divendres, només un de la vintena de consellers va defensar aferrissadament que es presentés un concurs de creditors. Mendoza, que hi va assistir amb veu però sense vot, ha afegit que el conseller, del qual només ha dit que no és del Reial Madrid, va demanar que la suspensió d'operacions es fes de forma ordenada, encara que fos més cara, per perjudicar menys els usuaris i el prestigi de l'empresa.

"Ningú amb dos dits de front suspèn operacions i triga tant a presentar el concurs; això demostra que no són les persones idònies", ha afirmat Jaume Vicens, delegat del SEPLA a Spanair. El tancament de Spanair deixa 386 pilots sense feina

Els pilots faran assemblees informatives aquesta setmana i dimarts mateix podrien reunir-se amb la ministra de Foment, Ana Pastor.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut