Lleida

El Senglar Rock ha arrencat a Lleida amb Bad Religion com a cap de cartell

El Senglar Rock ha arrencat al Parc Municipal de les Basses de Lleida. Els lleidatans The Companys han inaugurarat el festival, que aquesta nit ha comptat amb l'actuació de Lax'n'Busto, els madrilenys Pereza i els aragonesos Violadores del Verso. Però les estrelles del cartell d'aquesta edició, la novena, seran els californians Bad Religion, que actuaran dissabte, dia que es clausurarà el festival. El Senglar Rock d'enguany, amb un pressupost d'1,2 milions d'euros, presenta la novetat del Senglar Electrònic i continua amb l'aposta per la incorporació de grups internacionals. De moment, s'han venut anticipadament 4.000 entrades, les mateixes que fa un any.

Actualitzat

Les bandes de punk-rock Bad Religion i Lagwagon, Reincidentes, la banda de pop-rock Pereza, els rapers Violadores del Verso, el cantant menorquí Cris Juanico, l'africà Tiken Jah Fakoly, el grup heavy Saratoga i la formació punk barcelonina NoWayOut encapçalen el Senglar Rock 2006, que es fa des d'aquest dijous fins dissabte que ve en el Parc Municipal de les Basses de Lleida.

La novena edició del festival, que comptarà amb una quarantena de grups i que constitueix un dels grans aparadors d'artistes catalans, continua aprofundint en l'ampliació de l'oferta cap a propostes internacionals. Una de les novetats d'aquest any és el Senglar Electrònic, que posarà fi al festival amb actuacions de Richard Bartz i DJ de primera línia com ara Philip Sherburne, Jerard Macias, I-F, Zero i Omar León.

Els organitzadors, que han previst un dispositiu de seguretat similar al de l'any passat, mobilitzaran aproximadament 700 persones per evitar incidents i a diferència d'anys anteriors només hi haurà una porta d'accés al recinte. El pressupost d'aquesta edició puja a 1,2 milions d'euros.

El tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Lleida, Xavier Saez, està convençut que enguany hi haurà encara més assistents que el passat, quan es va batre el rècord d'assistència, amb 28.000 persones. El 2005, el festival es va traslladar a Lleida després de set anys a Prades i Montblanc.

Anar al contingut