MUNDIAL 2002

El Senegal empata a 3 contra l'Uruguai i es classifica per als vuitens de final

El Senegal ha protagonitzat una altra sorpresa, en aquest cas positiva, en classificar-se per als vuitens de final del Mundial després d'empatar a 3 contra l'Uruguai en l'últim partit de la primera fase del Grup A. Amb aquest resultat, els sud-americans han quedat eliminats, mentre que els senegalesos s'han confirmat com la gran revelació del campionat.

Els senegalesos en tenien prou amb un empat per passar de ronda, però en una primera part extraordinària se n'han anat al descans amb un espectacular 3 a 0 al seu favor. Fadiga, de penal, al minut 20, i Bouba Diop, en dues ocasions als minuts 26 i 38, han deixat un marcador d'escàndol amb tota la segona part encara per jugar. Després del descans, els sud-americans han reaccionat i al primer minut han reduït distàncies amb un gol de Richard Morales. Diego Forlan, al minut 69, i Álvaro Recoba, de penal, dos minuts abans del final, hi han posat una mica d'emoció, ja que un quart gol uruguaià hauria deixat fora la selecció senegalesa. Finalment, el Senegal ha mantingut l'empat i s'ha classificat per als vuitens de final en la seva primera participació en un Mundial. La selecció senegalesa ha quedat segona del Grup A, amb 5 punts, per darrere de Dinamarca, primera classificada, amb 7. L'Uruguai, una selecció de la qual també s'esperava molt més en aquesta cita mundialista, ha tornat cap a casa després de la primera ronda.