Washington

El Senat nord-americà aprova la construcció d'un mur de 600 quilòmetres a la frontera amb Mèxic

El Senat nord-americà ha aprovat la construcció d'un mur a la frontera amb Mèxic per impedir l'entrada d'immigrants al país. És una mesura que ha aixecat les crítiques de la comunitat hispana i que pot empitjorar la relació entre els Estats Units i Mèxic.

Actualitzat

El mur aprovat pel Senat nord-americà tindrà detectors de moviment i il·luminació nocturna en un tram de 600 quilòmetres a la frontera amb Mèxic. El pla també preveu controls en uns 800 quilòmetres més per impedir el pas de vehicles.

Són mesures que se sumen a l'aprovada fa dos dies pel president nord-americà, George Bush, d'enviar 6.000 soldats a la frontera per frenar la immigració il·legal.

El Senat també ha aprovat un acord perquè quedin fora del procés de regularització tots aquells immigrants que hagin estat condemnats per un delicte greu o per almenys tres delictes menors.

Tot plegat s'engloba dins la reforma del sistema nord-americà d'immigració que podria donar la nacionalitat a bona part dels 12 milions de "sense papers" que hi ha als Estats Units.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut