El president dels EUA, Donald Trump (ACN)
El president dels EUA, Donald Trump (ACN)
Estats Units

El Senat estudia obrir una investigació contra Trump per obstrucció a la justícia

Aquest fet podria donar un nou rumb a les audiències que s'estan fent al Senat per valorar la veracitat del Rússiagate

RedaccióActualitzat

El Comitè de Justícia del Senat nord-americà estudia obrir un cas contra el president Donald Trump per obstrucció a la justícia en l'afer del Rússiagate o "la trama russa". Aquest fet podria donar un nou rumb a les audiències que s'estan fent al Senat per valorar la veracitat del Rússiagate, objecte d'investigació, també, per part de l'FBI.

Així ho ha avançat la senadora Dianne Feinstein, la demòcrata de més rang al Comitè de Justícia de la cambra alta del Congrés nord-americà, en una entrevista a la cadena NBC:

"El Comitè de Justícia té una investigació en marxa sobre una possible obstrucció a la justícia i crec que podríem començar a valorar, a construir un cas específic per aquest delicte. Crec que l'obstrucció a la justícia es veu en les quatre imputacions, les confessions de culpabilitat i també els comentaris que s'estant fent."

Els arguments dels que defensen que el president fa mesos que intenta obstaculitzar la investigació s'han vist reforçats aquest cap de setmana. El mateix Trump ha reconegut en un tuit que havia acomiadat el seu assessor de seguretat, Michael Flynn, quan va saber que havia mentit sobre la qüestió a l'FBI.

Amb el seu missatge el president pretenia condemnar les accions de Flynn, que divendres va reconèixer haver mentit tant al vicepresident, Mike Pence, com a l'FBI sobre els contactes mantinguts amb representants del govern rus. Però alhora, Trump també revelava que estava assabentat dels fets i que va optar per distanciar-se'n en lloc de comunicar-ho als investigadors del cas.

Si Trump sabia, com sembla que reconeix per primera vegada, que Flynn havia mentit a la policia federal i que va intentar que l'exdirector de l'FBI abandonés la investigació sobre el cas, es tractaria d'obstrucció a la justícia. Davant la polèmica, aquest diumenge Trump ha reaccionat furiós: primer, negant que mai hagués demanat a Comey que abandonés la investigació sobre Flynn, i després criticant durament l'FBI.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut