Washington

El Senat confirma Sessions com a nou fiscal general dels Estats Units

Els demòcrates, que intenten dilatar tant com poden les votacions del gabinet Trump, denuncien el perfil antiimmigració de qui dirigirà la justícia nord-americana

RedaccióActualitzat

Els membres del gabinet de Trump van aconseguint, amb penes i treballs, el beneplàcit preceptiu del Senat per als seus nomenaments. L'últim a rebre'l ha estat el nou fiscal general, el senador Jeff Sessions, que dirigirà la justícia del país. Una justícia que el president Trump posa en qüestió, per les traves a la seva política migratòria.

El fins ara senador per Alabama, republicà de la línia dura, ha fet una crida a la concòrdia.

"Posem-nos d'acord en allò en què podem estar d'acord, i suggereixo als col·legues que deixo aquí que tirem endavant les coses en què coincidim. Denigrar aquells amb qui no estem d'acord crec que no és saludable."

♦ Flynn, Pompeo i Sessions, tres homes de la línia dura, peces clau en el govern de Trump

Però Sessions ho tindrà difícil. És vist com un radical de dretes pels demòcrates, i arriba al càrrec poques hores després que Donald Trump va dir que els tribunals estan molt polititzats. Unes declaracions que ja han estat criticades per Neil Gorsuch, que és el jutge nomenat per Trump per ocupar el seient buit del Tribunal Suprem. Gorsuch ha qualificat les paraules del president de desmoralitzadores i descoratjadores. I és que el futur membre del Suprem necessita convèncer els membres del Senat que és la persona més adequada per ocupar un càrrec de caràcter vitalici.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut